Una dintre polițistele locale reținute în dosarul șpăgilor de la Sectorul 1 a sărit pe geam în timpul perchezițiilor inițiate de polițiști și procurori, conform stenogramelor din dosar. Polițista și-a sunat o prietenă, cerând insistent să fie luată pentru a se schimba și a se preda voluntar, potrivit referatului de arestare.

Stenogramele depuse la dosar descriu momentul în care mascații au ajuns la Poliția Locală a Sectorului 1, în acest caz de corupție instrumentat de DNA și DGA.

Polițistă: „Vino repede în Otopeni! Vino și ia-mă!”
Prietenă: „De ce?”
Polițistă: „Că eu sunt în stradă… că mă ridică! Vino și ia-mă și pe mine! Să mă schimb, să mă duc eu de bunăvoie, să nu mă ia așa. Că sunt în ploaie afară.”
Prietenă: „Cum?”
Polițistă: „Te rog!”
Prietenă: „Cine să te ia?”
Polițistă: „DGA-ul. Vreau să mă duc eu să mă predau! Te rog, sunt afară în ploaie.”
Prietenă: „De unde știi, mă?”

Conversația s-a încheiat cu momentul în care polițista a fost preluată și dusă la audieri.

Anchetatorii DNA au reținut trei persoane în acest dosar: două polițiste locale și pe șeful lor de la Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale.

În acest dosar au fost reținuți: Avram Marina-Roxana pentru luare de mită, trafic de influență, fals intelectual, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice; Iordache Florentina pentru luare de mită, trafic de influență, fals intelectual; și Voinea Dragoș-George, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la infracțiunea de fals intelectual.

Procurorii au stabilit că în perioada 2023 – 2024, cei trei inculpați ar fi pretins de la reprezentanții unor societăți comerciale din Sectorul 1 al Capitalei sume de bani cuprinse între 2.500 și 14.000 de euro, primind în total 18.000 de euro și 2.500 de lei. Banii ar fi fost pretinși și primiți pentru diverse favoruri, inclusiv pentru a confisca sume mai mici decât cele obținute ilicit de societățile controlate sau pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru lipsa autorizațiilor de funcționare.

Între 11 și 20 ianuarie 2023, Avram Marina-Roxana și Iordache Florentina ar fi pretins și primit 6.000 de euro de la un om de afaceri, lăsând să se creadă că pot influența un polițist din cadrul Secției 1 Poliție pentru a dispune o soluție favorabilă în cauza respectivă.