Șapte persoane au fost arestate astăzi într-un dosar care vizează traficul de persoane, dar și de droguri

Percheziții ample au fost puse în exercițiu astăzi în județul Brașov. În urma misiunii oamenilor legii, 7 persoane au fost reținute în acest sens. Toate a ajuns ulterior în arest pentru 30 de zile. Capetele de acuzare din acest dosar sunt de trafic de minori, dar și de droguri.

Percheziții domiciliare încheiate cu arestări în lanț

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au derulat aceste percheziții alături de procurorii DIICOT Braşov.Aceste persoane au intrat în atenția oamenilor legii încă de anul trecut. In toată această perioadă au fost strânse probe în acest sens. Într-un comunicat al Poliției se arată:


În fapt, în luna martie 2022, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în judeţul Braşov, ar fi acţionat mai multe persoane implicate în recrutarea, transportarea şi adăpostirea unor persoane minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituţiei.

 

Tinerele cu vârste chiar de la 13 ani în sus erau constrânse să aibă relații intime pe bani. Metodele prin care erau prinse în această cursă erau constrângerea, iar ulterior amenințarea. Profitând de vulnerabilitatea lor, cei șapte infractori le determinau pe tinere să se îndrăgostească. Metoda „loverboy” este de altfel unul dintre principalele moduri de acțiune ale acestor persoane.

Persoanele arestate astăzi aveau legătură și cu traficul de droguri. Acest fapt a reieșit în urma acțiunii ample a poliției.

Metoda „loverboy”, pericolul social care vizează tinerele vulnerabile

Dacă în trecut, rețelele de trafic de persoane aveau metode diferite de a acționa, acum, „loverboy” este cea mai folosită. Aceasta presupune ca viitorul „călău” al tinerelor să le determine inițial să se îndrăgostească de ele.

Cu șarm și un plan bine stabilit, membrii unor astfel de rețele, afișează ostentativ bunuri materiale, opulență,etc. Tinerele vulnerabile, deseori din medii defavorizate cad în această plasă.

În primă fază, adolescentele sunt atrase cu daruri scumpe și excursii exotice. Ulterior, acestea sunt îndemnate să producă bani. Ajung astfel a fi exploatate sexual în țară, în străinătate sau chiar online.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.