În județul Satu Mare, au fost efectuate vineri două percheziții domiciliare în legătură cu moartea suspectă a sutelor de familii de albine, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean. Perchezițiile, care au vizat un punct de lucru și domiciliul unei persoane, au avut scopul de a găsi înscrisuri și substanțe care ar putea oferi indicii despre tratarea ilegală a culturilor de rapiță, acțiune considerată cauza probabilă a incidentului.

Acțiunea polițiștilor face parte dintr-un dosar penal deschis pentru infracțiunea de ucidere intenționată a animalelor, fără drept. „În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri şi substanţe susceptibile a fi utilizate pentru tratarea culturilor de rapiţă, care ar putea constitui mijloace de probă în acest sens”, se menționează în comunicatul poliției.

Poliţiştii au primit sesizări din partea a patru apicultori din localitatea Beltiug, despre moartea a aproximativ 350 de familii de albine, incident considerat a fi legat de substanțele toxice folosite pentru tratamentul culturilor. Investigatia este sprijinită de Secţia Poliţie Rurală Beltiug şi Serviciul Criminalistic Satu Mare, scopul fiind acela de a stabili cu precizie circumstanțele evenimentului.