Reclamă
Reclamă

Procurorii DNA au efectuat percheziţii luni, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi la Poliţia Rutieră Cluj, în cadrul unui dosar ce îl vizează pe șeful IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus. El este suspectat că și-ar fi determinat subalternii să nu-i suspende permisul de conducere după ce ar fi fost prins băut la volan și conducând cu viteză mare în oraș.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2024, de către angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, a transmis DNA luni, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse judiciare citate de Digi24, chestorul Mihai Rus ar fi fost prins băut la volan, conducând cu 120 km/h în oraș. El și-ar fi determinat subalternii să nu-i ia permisul, ci să-i trimită o notificare acasă, în care să i se ceară să precizeze cine conducea mașina surprinsă de radar. Conform acelorași surse, Mihai Rus ar fi vrut să își pună soția să își asume responsabilitatea pentru faptă.

Reclamă

Perchezițiile de luni intervin ca urmare a suspiciunilor legate de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie și sunt parte a unei investigații mai ample în cadrul IPJ Cluj, vizând respectarea sau nerespectarea atribuţiilor de serviciu de către angajați.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro