Reclamă

Marina și Armata SUA au aruncat miercuri o rachetă de pe o rampă de lansare de pe malul mării din Virginia pentru a testa aproape o duzină de experimente cu arme hipersonice pentru a ajuta la dezvoltarea noii clase de arme, a declarat Pentagonul, considerând că testul a fost reușit.

Laboratoarele Naționale Sandia au efectuat testul de la Wallops Flight Facility a NASA din Virginia, care a evaluat comunicațiile cu arme hipersonice și echipamentele de navigație, precum și materiale avansate care pot rezista căldurii într-un „mediu hipersonic realist”, potrivit unui comunicat al Marinei.

Sursa: Social media

Vehiculele cu alunecare hipersonică sunt lansate dintr-o rachetă în atmosfera superioară înainte de a aluneca către o țintă la viteze de peste cinci ori mai mari decât viteza sunetului, sau aproximativ 3.853 mile (6.200 km) pe oră.

De ce sunt armele hipersonice atât de importante? Iată răspunsul!

Statele Unite și rivalii săi la nivel mondial și-au accelerat ritmul pentru a construi arme hipersonice – următoarea generație de arme care fură adversarilor timpul de reacție și mecanismele tradiționale de înfrângere.

Pentru a accelera dezvoltarea, Pentagonul a lansat aceste experimente și prototipuri folosind o rachetă de sondare, un vehicul de testare mai mic și, prin urmare, mai accesibil, pentru a umple golul critic între testarea la sol și testarea în zbor a sistemului complet.

Testul de miercuri a fost menit să valideze aspectele viitoare ale atacului convențional prompt (CPS) al Marinei și al armei hipersonice cu rază lungă de acțiune (LRHW).

Corpurile de planare sunt diferite de armele hipersonice care utilizează tehnologia motorului scramjet și viteza mare a vehiculului pentru a comprima forțat aerul care intră înainte de ardere pentru a permite zborul susținut la viteze hipersonice.

Companii precum Lockheed Martin Corp și Raytheon Technologies Corp lucrează pentru a dezvolta capacitatea de arme hipersonice din Statele Unite ale Americii.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro