Secretarul american al Apărării, Mark Esper a declarat că nu sunt dovezi concrete că Iranul ar fi pregătit atacul a patru ambasade SUA. Acest subiect este intens discutat deoarece intenţia Iranului de a ataca SUA a fost principalul motiv pentru care Donald Trump a ordonat uciderea generalului iranian Qassem Soleimani.

Secretarul american a declarat că este de aceeaşi părere cu preşedintele SUA, că erau probabile noi atacuri împotriva ambasadelor americane, dar a precizat la emisiunea “Face the Nation” de la CBS nu au dovezi asupra acestei afirmaţii.

„Ceea ce a spus preşedintele a fost că ar putea avea loc noi atacuri împotriva ambasadelor. Am împărtăşit acest punct de vedere. Preşedintele nu s-a referit la o anumită dovadă concretă”, a afirmat şeful Pentagonului.

Donald Trump a declarat alalteri că Iranul avea probabil ca ţintă ambasada SUA din Bagdad şi intenţiona să atace patru ambasade înainte ca Soleimani să fie ucis de drona americană.

„Probabil vă vom spune că urma să fie ambasada din Bagdad. Pot dezvălui opinia că ar fi fost patru ambasade”, a afirmat Trump la Fox News.

Şeful Pentagonului a declarat iar într-un interviu la „State of the Union” de pe CNN că au avut „informaţii exclusive” de atac mai larg, împotriva mai multor ambasade, dar că acestea au putut fi comunicate numai „celor opt”, un grup de lideri din Congres care primesc informaţii sensibile la care restul Congresului nu are acces.