Reclamă

Pensionarii din România pregătesc pentru o schimbare în calendarul de plată al pensiilor din luna iunie 2024, cu vești atât bune, cât și mai puțin bune. După ce în luna mai, datorită sărbătorilor pascale, pensiile au fost virate mai devreme, acum beneficiarii vor trebui să aștepte mai mult pentru a-și primi banii. În schimb, aceștia vor beneficia de o creștere a veniturilor, datorită unei noi tranșe de bani de pe voucherele de alimente.

În luna mai a acestui an, Guvernul a decis să vireze pensiile mai devreme, pentru ca pensionarii să aibă bani de Paște. Pensiile au fost livrate atât pe card, cât și prin Poșta Română în primele trei zile ale lunii. În iunie însă, plățile vor reveni la calendarul obișnuit. Pensiile virate pe card vor fi alocate începând cu data de 12 iunie 2024, conform informațiilor furnizate de Casa Națională de Pensii.

Pentru pensionarii care primesc pensiile prin Poșta Română, acestea ar trebui să fie distribuite în intervalul 1-15 iunie 2024, la domiciliul beneficiarilor. În cazul pensionarilor care nu sunt găsiți la domiciliu, pensiile pot fi ridicate de la ghișeele poștale în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. Altfel, acestea se întorc la casa teritorială de pensii, de unde pot fi reordonate la plată.

În ciuda acestor schimbări, perioada de așteptare din luna iunie este resimțită puternic de pensionari, care vor trece printr-o perioadă mai lungă fără venituri. Însă, o nouă tranșă de bani pe voucherele de alimente va fi de ajutor. Aproximativ 2,6 milioane de români, inclusiv persoanele cu grad de handicap și cei cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2000 de lei, vor primi 250 de lei pe cardurile sociale pentru alimente.

Acest sprijin acordat de Guvernul României vine ca un ajutor pentru persoanele vulnerabile, asigurându-le resursele necesare pentru achiziționarea de alimente și alte produse esențiale. Beneficiarii acestui ajutor includ copii și adulți cu handicap grav, accentuat sau mediu, familiile cu cel puțin doi copii, familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei, persoanele singure și familiile care au dreptul la ajutorul de incluziune, precum și pensionarii sistemului public de pensii cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2000 de lei. Persoanele fără adăpost sunt, de asemenea, incluse în această categorie, conform prevederilor legale în vigoare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro