Reclamă
Reclamă

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat că specialiștii încep recalcularea pensiilor a milioane de români, pentru a aplica noua lege. Iată cine sunt cei care vor primi bani în plus la pensie. 

Vestea bună pentru anumiți pensionari este că după aplicarea noii legi a pensiilor unii dintre ei vor primi bani în plus la pensie. Conform lui Daniel Baciu, dosarele pensiilor sunt încă evaluate, iar 70% dintre ele au fost deja digitalizate. 

Începe procesul de recalculare a pensiilor

Până la finalul anului în curs, susține șeful CNPP, se va încheia procesul de evaluare și va începe procesul de recalculare a pensiilor. Atenție! Specialistul susține că până acum pensiile nu au fost calculate greșit, însă totul a ținut de legile diferite ale pensiilor. 

Reamintim că autoritățile au obiectivul de a concretiza fiecare tip de stagiu de cotizare cu ajutorul reevaluării pensiilor, adică contributiv, asimilat și necontributiv. Odată ce această delimitare va fi asigurată, va intra în vigoare noua lege a pensiilor. Aici se vor produce și schimbări pe partea de contributivitate, ceea ce înseamnă că anumiți pensionari vor primi mai mulți bani la pensie. 

Reclamă
Colaj Substantial

Nereguli grave la pensii

Președintele CNPP a vorbit și despre eliminarea inechităților din ultimele 20 de ani din România. La noi în țară, este bine cunoscut faptul că pensionarii nu încasează aceleași sume de bani, chiar dacă au același stagiu de cotizare, fiindcă au ieșit la pensie în perioade diferite. Conform specialistului, această problemă trebuie reglementată prin lege. 

Noua lege a pensiilor, spune specialistul, va elimina aceste inechități. După recalcularea pensilor, spune Baciu, o parte din pensionari vor primi bani în plus la pensie, în funcție de data ieșirii la pensie. 

„Asta, pentru a reuși să facem o aplatizare. În sensul că la aceleași contribuție egală să avem pensii egale în plată. Dacă reușim să terminăm în termen acest proces de evaluare, recalcularea va fi foarte facilă de făcut dacă reușim să încheiem acest proces de evaluare a dosarelor de pensii în decembrie când vin pensiile”, a menționat președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, la Antena 3 CNN. 

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro