Românii primesc o veste neaşteptată. Pensiile vor fi tăiate, în plină criză economică. Proiectul a fost aprobat de PNL şi PSD. Mii de români rămân fără venituri. Anunţul a fost făcut de Guvernul Orban, iar Partidul Social Democrat a anunţat că sprijină Guvernul. Astfel, este puţin probabil ca aceste pensii să nu fie tăiate.

Partidul Naţional Liberal, dar şi Partidul Social Democrat au luat o decizie importantă. Soarta unei categorii de pensii a fost decisă. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este decis ca PSD să sprijine PNL în tăierea acestor pensii.

Pensiile vor fi tăiate

Este vorba despre pensiile speciale. Guvernul Orban a decis să taie aceste pensii. Iniţiativa va avea succes, deoarece partidele sunt decise să sprijine executivul Orban în acest demers. Preşedintele PSD, Marcel CIolacu a declarat că banii pentru dublarea alocaţiilor pot veni din impozitarea pensiilor speciale. Potrivit acestuia, dacă Guvernul Orban va emite o ordonanţă de urgenţă în acest sens, PSD nu o va ataca la Curtea Constituţională.

Ce declară Marcel Ciolacu

„Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”, a afirmat Ciolacu, la B1 TV.

De altfel, Marcel Ciolacu El a mai explicat, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor,  mai multe demersuri ale hotărârii. Mai exact, indiferent de ora la care va fi emisă această ordonanţă, fie că ziua, fie că noaptea, Monitorul Oficial va funcţiona şi actul normativ menţionat va apărea până dimineaţă. O astfel de decizie va trece cu siguranţă, iar cei care au pensii speciale vor avea de suferit.