Partidul condus de Victor Ponta a publicat cele 15 condiţii pe care le vrea îndeplinite de Guvern, pentru ca în schimb, să voteze decretul pentru prelungirea stării de urgenţă înaintat marţi de Iohannis. Dacă Guvernul îndeplineşte condiţiile, una din reguli va face modificări majore la pensiile românilor, chiar de la 1 mai.

România se află în apogeul unei crize economice, sociale şi medicale, din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, veştile nu încetează să apară pentru români, unele fiind îmbucurătoare, altele mai puţin. Pe scena politică, un partid s-a gândit la un proiect prin care pensiile românilor să ia o altă amploare.

Mai exact, Pro România are în gând să depună un proiect de lege prin care să modifice destinaţia banilor din Pilonul II de pensii, bani care sunt în administrarea firmelor private.

Ce propune partidul lui Ponta

În acest sens, partidul lui Victor Ponta, propune prin acest proiect ca banii destinaţi Pilonului II de pensii private să ajungă direct către un fond special pentru combaterea coronavirusului, pentru 12 luni, începând cu data de 1 mai.

„A fost luată decizia iniţierii unui proiect legislativ privind redirecţionarea sumelor colectate la Pilonul II de pensii, începând cu data de 1 mai 2020, într-un fond special pentru combaterea coronavirusului, pentru o perioada de 12 luni ce poate fi prelungită prin lege, în situaţia menţinerii crizei economice.

Banii vor fi administraţi de Guvern pentru finanţarea serviciilor medicale, a medicamentelor, echipamentelor de protecţie, a altor dispozitive sau echipamente medicale şi a materialelor care pot fi utilizate pentru prevenirea, limitarea, tratarea şi combaterea COVID 19.

De asemenea, fondul poate fi folosit pentru investiţii în construirea, extinderea, modernizarea şi dotarea de spitale, secţii şi alte tipuri de unităţi sanitare sau pentru achiziţionarea de aparatură medicală”, a explicat partidul lui Ponta, printre cele 15 condiţii pe care le-a pus pentru a vota decretul de prelungire a stării de urgenţă.

Potrivit datelor ASF,  7,298 milioane de participanți se află pe lista pensiilor de la Pilonul II.

 

Share.