Sâmbătă, Capitala va găzdui tradiționalul Pelerinaj de Florii, procesiune religioasă ce precede Sărbătoarea Floriilor, oferind un start simbolic perioadei sărbătorilor de Paște. Pornind de la Mănăstirea Radu Vodă, procesiunea va urma un traseu prestabilit, traversând mai multe puncte importante ale orașului, pentru a se încheia la Catedrala Patriarhală.

Traseul pelerinajului include Bulevardul Mărășești, Bulevardul Dimitrie Cantemir și Piața Unirii, cu oprire la Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche și Crucea brâncovenească, locuri unde pelerinii vor avea parte de momente de reculegere și rugăciune. În jurul orelor 17:45, procesiunea se va finaliza la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinați de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Aici, va avea loc sfințirea icoanei praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, urmată de o rugăciune de binecuvântare și un cuvânt de învățătură adresat credincioșilor prezenți.

Evenimentul religios simbolizează amintirea intrării triumfale a lui Iisus Hristos în Ierusalim, moment în care acesta a fost întâmpinat de credincioși cu ramuri de măslin și finic, marcând astfel începutul Săptămânii Patimilor. Sărbătoarea Floriilor, ce va avea loc duminică, deschide oficial perioada sărbătorilor pascale, fiind una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății.