A murit Pele

Sfârșitul de an aduce un mare gol în lumea fotbalului mondial. Marele fotbalist brazilian Pele a pierdut lupta cu afecțiunea care l-a ținut în spital în ultimele săptămâni. Într-un final, organismul său a cedat, iar el s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani.

Anunțul morții sale a fost făcut de CNN, în urmă cu doar câteva minute. Întreaga lume a amuțit în momentul în care a văzut postarea de pe Twitter a postului de televiziune internațional. Ulterior, vestea s-a răspândit extrem de repede, iar fanii din toată lumea îl plâng oe celebrul forbalist.

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pelé, a fost legenda și simbolul unei generații întregi. A câștigat 3 Campionate Mondiale și este considerat una dintre cele mai mărețe figuri ale fotbalului din toate timpurile.

Pelé a împlinit în urmă cu doar 2 luni vârsta de 82 de ani, însă starea sa de sănătate era una fragilă. A fost diagnosticat cu o boală cruntă, care l-a și ținut pe patul de spital în ultimele sale zile de viață. În final, crunta afecțiune a biruit.

Agentul fotbalistului, Joe Fraga, a confirmat tristul anunț.

În ultimele luni, au existat mai multe zvonuri că starea de sănătate a legendei fotbalului mondial se înrăutățește. Însă toate au fost negate de familia sa și de apropiații săi, care cu fiecare ocazie au încercat să rămână pozitivi în mediul public.

Pelé a fost idolatrizat și iubit de milioane de oameni de pe întreg globul, iar vestea că s-a stins din viață este o lovitură cumplită pentru lumea fotbalului.

Nu a fost doar campion mondial, ci și ambasador al Braziliei al acestui sport. Din această poziție, a inspirat generațiile mai tinere să-și urmeze visul și să nu renunțe la fotbal, indiferent cât de greu ar fi drumul către succes.

Pelé era în spital de câteva luni și starea sa de sănătate era una critică

Rudele „regelui” fotbalului au fost în permanență lângă el în ultimele zile. Fiica sa, Kely Nascimento, a postat chiar în mediul online miercuri, 28 decembrie, o fotografie în care era alături de ceilalți membrii ai familiei. Poza a fost însoțită de un mesaj trist, semn că starea de sănătate a tatălui său s-a degradat semnificativ.

Aceste momente sunt greu de explicat. Uneori multă tristeţe şi disperare, în alte momente râdem şi vorbim despre amintiri amuzante. Şi ce altceva învăţăm din asta este că trebuie să ne căutăm şi să fim apropiaţi. Doar aşa merită totul. Cu toţii împreună, a scris aceasta.

Share.

Pasionat de SEO si content writing, Ionut scrie pentru substantial.ro inca din 2018.