Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Paul Stănescu, a vorbit despre informația care a explodat pe scena politică în România. Mai exact, social-democratul a abordat subiectul tăierii salariilor bugetarilor. Politicianul a explicat clar că PSD se opune reducerii salariilor.

El a subliniat că propunerea ministrului Marcel Boloș de a „revizui” salariile în sectorul bugetar pentru a diminua cheltuielile trebuie respinsă de la început în discuțiile coaliției.

Stănescu a afirmat că, deși ajustarea cheltuielilor publice este necesară, acest lucru nu trebuie realizat prin măsuri imorale, precum tăierile salariale din perioada guvernării Băsescu. Inflația a avut deja un impact negativ asupra veniturilor populației, mai explică Stănescu.

Paul Stănescu: PSD nu este de acord cu tăierile salariale

Obiectivul PSD și al coaliției de guvernare este de a sprijini cetățenii și companiile românești în această perioadă dificilă și de a proteja veniturile acestora. Stănescu a subliniat că nu vor fi discutate reduceri de salarii. În schimb, misiunea coaliției este să apere veniturile și puterea de cumpărare a tuturor cetățenilor țării, așa cum s-a întâmplat de când PSD a venit la putere și a ales consensul, stabilitatea și cooperarea politică în locul conflictelor permanente și instabilității.

În opinia lui Stănescu, coaliția va găsi cu siguranță soluțiile potrivite pentru eficientizarea cheltuielilor bugetare, deoarece această decizie reprezintă un act de solidaritate față de români.

Paul Stănescu a dat cărțile pe față! Va tăia Guvernul României salariile românilor?

Premierul Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL), a declarat luni că i-a cerut ministrului Finanțelor, social-democratul Adrian Câciu, să nu taie niciun leu de la salarii și investiții, în contextul discuțiilor privind reducerea cheltuielilor.

Nicolae Ciucă obligă miniștrii să caute soluții de economisire

Ciucă a precizat că le-a solicitat miniștrilor să prezinte până miercuri modalitățile prin care pot economisi cheltuielile și a cerut instituțiilor să își îndeplinească datoria și să realizeze colectarea așa cum a fost planificată. Premierul a subliniat că acest lucru este responsabilitatea lor față de români și că nu pot să vină acum și să îi alarmeze că vor rămâne fără locuri de muncă și salarii, deoarece Guvernul are soluții la îndemână. Ciucă a menționat că a cerut ca în Guvern să se discute orice opțiune, cu excepția celor care vizează salariile și investițiile.

Astfel, în contextul actualelor discuții despre reducerea cheltuielilor, PSD și liderul PNL se opun ferm reducerii salariilor și consideră că alte soluții sunt disponibile pentru a eficientiza cheltuielile bugetare. Ambele părți subliniază importanța sprijinirii cetățenilor și a companiilor românești în această perioadă dificilă și a protejării veniturilor acestora.