Explozia din această de la Crevedia a provocat zeci de victime.

Momentan, bilanțul este extrem de grav, iar până acum, sunt estimate a fi 48 de victime, dintre care 26 de pompieri. Unul dintre ei este în stare gravă, intubat la Spitalul Florească. Spitalele din Capitală au început să fie neîncăpătoare, așa că s-a decis transportarea lor la 112. 

Patru explozii au zguduit în această seară Crevedia. Una dintre explozii a fost vizibilă din București, iar pericolul nu a trecut. În mai multe case din Crevedia au început să explodeze butelii. Din primele declarații, se pare că stația GPL din Crevedia funcționa ilegal, iar patronul ei este Ionuț Daniel Dobrea, fiul primarului PSD din Caracal.

Pericolul în zonă este unul iminent, așa că pompierii nu mai intervin, iar munca de stingere a incendiilor a revenit roboțeilor achiziționați de cei de la ISU în urmă cu două luni. Bilanțul victimelor crește, iar printre persoanele dispărute se numără și pompieri.

Pe una dintre filmările surprinse de jurnaliști, unul dintre paramedici se poate auzi cum strigă că mai mulți pompieri sunt prinși în explozie. „Bă, toți băieții noștri sunt acolo!”

Marcel Ciolacu a făcut și el primele declarații după ce a ieșit de la celula de urgență de la M.A.I.  „Acolo au fost concentrați cei cu probleme deosebite. a fost activat sistemul european de protecție civilă. În seara asta, vor fi transferați patru pacienți în Italia și Bruxelles. Totul va fi transparent.”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

În zonă, se așteaptă să se mai producă încă două explozii, iar asta pentru că la fața locului au fost surprinse șase cinsterne cu GPL.

Incediul este ținut sub control, iar autoritățile au făcut apel ca oamenii să meargă să doneze sânge la centrele de donație pentru victimele din incendiul de această seară.

Între timp, s-a încercat să se ia legătura și cu primarul din Caracal, tatăl patronului stației de GPL, dar fără succes.