Reclamă
Reclamă

Patru profesori universitari americani care lucrau în China au fost înjunghiați, potrivit agențiilor de presă AFP, Reuters și DPA, citate de Agerpres.

Atacurile asupra cetățenilor străini, în special occidentali, sunt extrem de rare în China, unde străzile sunt în general sigure. În comparație cu Statele Unite sau Europa de Vest, numărul atacurilor fizice este semnificativ mai mic.

Colegiul Cornell, situat în statul american Iowa, a precizat că cei patru americani lucrează ca profesori pentru această instituție de învățământ superior și participau la un schimb academic în China. Universitatea a subliniat că aceștia au fost răniți într-un „incident grav”.

Reclamă

„Am fost în contact cu toți cei patru profesori și îi asistăm în această perioadă. Nu au existat studenți care să participe la acest program”, a declarat președintele colegiului, Jonathan Brand, potrivit DPA.

O membră din Iowa a Camerei Reprezentanților din SUA, Ashley Hinson, a scris pe X că este „îngrozită” că cei patru americani au fost „înjunghiați brutal”.

Adam Zabner, membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Iowa, a declarat pentru Reuters că fratele său este una dintre victime. „Fratele meu, David Zabner, a fost rănit la braț în timpul unui atac prin înjunghiere în timp ce vizita un templu din orașul Jilin, China”, a spus el. Grupul vizita un templu din Parcul Beishan când au fost atacați de un bărbat cu un cuțit, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că este „la curent cu relatările privind incidentul din Jilin”, un oraș din nord-estul Chinei, situat în provincia cu același nume. Autoritățile chineze nu au făcut încă niciun comentariu despre acest presupus atac.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro