Un incident tragic a avut loc la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde patru pacienți au murit în urma consumului de alimente primite ca pomană de la o mănăstire.

Această situație a determinat Ministerul Sănătății să formeze o celulă de criză pentru a investiga și gestiona situația.

Simptome digestive la alți 20 de pacienți

În urma acestui incident, alți 20 de pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au prezentat simptome digestive și urmează să fie preluați de echipaje ale Serviciului de Ambulanță.

Conducerea spitalului suspectează că aceste simptome sunt rezultatul mesei de prânz consumate de pacienți, care a fost adusă de la mănăstire.

Măsuri luate de mănăstire și declarații ale starețului

Starețul mănăstirii a declarat că mâncarea adusă la spital era aceeași pe care au consumat-o și ei în ziua respectivă la mănăstire și că nu au avut probleme de sănătate.

El a menționat că mâncarea a fost pregătită special pentru pacienții cu probleme psihice, fiind aleasă o specie de pește care să nu aibă oase.

Investigații și măsuri luate de autorități

Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni a declarat că situația s-a produs în urma mesei de prânz servite pacienților și că au fost prelevate probe pentru a se stabili cauza exactă a incidentului.

În total, aproximativ 140 de pacienți au consumat acea masă, iar trei dintre ei au decedat în cursul zilei, prezentând simptome diareice, vărsături și stop cardiorespirator.

Echipaje ale Serviciului de Ambulanță au preluat patru pacienți în stare gravă, dintre care trei au decedat ulterior.

Autoritățile au anunțat Ministerul Sănătății și au demarat o anchetă pentru a clarifica situația. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui efectuează cercetări în acest caz.