Reclamă
Reclamă

Patru bărbați au căzut, duminică, într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de lactate din localitatea Ibănești, doi dintre ei pierzându-și viața, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Potrivit acestora, la fața locului au ajuns cinci echipaje din cadrul Detașamentului Dorohoi și Botoșani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kituri de salvare din spații înguste, trei ambulanțe SMURD, dintre care și cea de terapie intensivă mobilă, dar și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri și preluate de echipajele medicale aflate la fața locului.

Reclamă

„Una dintre victime era conștientă și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au inițiat manevre de resuscitare cardio-pulmonară. Una dintre ele a răspuns manevrelor de resuscitare”, au precizat oficialii ISU.

A fost solicitat și elicopterul SMURD Iași, care a aterizat pe un teren viran de lângă fabrică. Acesta a preluat persoana care a răspuns manevrelor de resuscitare.

„Din nefericire, cei doi bărbați în vârstă de 50 și 52 ani nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Medicul de pe echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a declarat decesul acestora”, au transmis reprezentanții ISU.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro