Reclamă
Reclamă

Poliţia italiană l-a arestat marţi pe Antonello Lovato, patronul unui muncitor agricol sezonier indian, decedat în urma unui accident de muncă în care i-a fost secţionat un braţ şi picioarele i-au fost strivite, a anunţat parchetul din Latina.

Lovato a fost reținut după moartea lui Satnam Singh, un muncitor sezonier de 31 de ani din India, care a fost rănit la o fermă din Latina, o zonă rurală situată la sud de Roma. În acea regiune lucrează zeci de mii de muncitori agricoli din India, conform Agerpres.

Ancheta a evidențiat că Singh, decedat ‘din cauza unei grave hemoragii, ar fi beneficiat rapid de asistenţă medicală, foarte probabil ar fi fost salvat’, a declarat parchetul din Latina, citând raportul medico-legal.

Reclamă

Accidentul s-a produs la mijlocul lunii iunie, când Satnam Singh, un muncitor sezonier fără contract legal, a fost rănit grav de o maşină agricolă care i-a secţionat braţul și i-a strivit picioarele. În loc să-l transporte de urgenţă la spital, patronul său, Antonello Lovato, l-a abandonat pe marginea unui drum, alături de soţia sa, cu braţul secţionat pus într-o cutie, conform relatărilor sindicatelor care o sprijină pe văduva victimei.

Bărbatul a decedat după două zile din cauza rănilor sale.

‘Starea muncitorului după accident era atât de gravă, încât el avea nevoie de asistenţă rapidă’, a subliniat parchetul, anunțând totodată că este în derulare o anchetă cu privire la condiţiile de muncă.

Conform centrului de documentare Osservatorio Placido Rizzotto, muncitorii din sectorul agricol sunt plătiţi în medie cu 20 de euro pe zi pentru 14 ore de muncă.

Din ianuarie 2023 până în iunie 2024, serviciile vamale italiene au identificat aproape 60.000 de muncitori fără contract. Cel mai mare sindicat italian, CGIL, estimează că numărul real ar putea fi de până la 230.000 de persoane, adică peste un sfert din muncitorii agricoli sezonieri.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro