Patronatele din turism își strigă nemulțumirea înainte de redeschiderea sezonului. Președintele FPTR,  Mohammad Murad susține că nu a găsit sprijin din partea șefului turismului. În acst sens, Muad a postat un mesaj pe Facebook. În demersul sau acesta susține că Primul Ministru a fost mai receptiv la problemele lor.

Patronatele nemulțumite de sprijinul din partea lui Pîrjol

Patronatele din turism au de trecut în această perioada un test dificil, având în vedere gradul în care acest sector a fost afectat de criză ultimelor sptamani. Președintele Federației Patronatelor din Turism s-a întâlnit cu Șeful Turismului, pentru a stabili circumstanțele de redeschidere a litoralului. După întrevedere, Murad(FPTR) declara că nu a găsit sprijin din partea reprezentantului statului. Mai mult, acesta își întreabă colegii din turism într-un mesaj postat pe Facebook dacă șil doresc în continuare pe Pîrjol la cârma turismului românesc.

” Am fost foarte mirat că Pîrjol se crede mult mai mult decât ministru și nu am simțit nici un sprijin din partea lui pentru industrie. Cred că este cazul să decidem dacă această persoană trebuie să rămână în fruntea turismului românesc.  (…) A trebuit să intervin dur când a fost vorba despre plajele pe litoral. Le-am spus ‘Dacă nu sunteți de acord cureducerea la jumătate a chiriilor plajelor, mâine dimineață vom duce 20 de camioane de nisip în față Guvernului. (…) Avem nevoie de un luptător care să ne apere, iar acest lucru nu l-am văzut din partea lui Răzvan Pîrjol.”

Patronatele prin reprezentantul lor își doresc că și impozitul specific să fie redus. Aceștia au afirmat că este prioritar să aibă un parteneriat cu Guvernul, indiferent de culoarea politică.

Patronatele din turism nemultumite de sprijinul lui Pirjol

”Culoarea noastră politică este tricolorul.” a mai adăugat Mohammad Murad.

Patronatele au comunicat că au de gand să asigure condiții maxime de siguranță pentru turiști. Chiar dacă  startul sezonului estival a fost tergiversat, aceștia afirmă că sunt pregătiți pentru un an se sacrificiu. Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari investitori din turismul românesc. Acesta are în palmares unități unități de cazare atât pe litoralul românesc cât și în București sau Predeal.Pentru acest an, Murad și-a propus să redeschisă complexul Amfiteatru-Blevedere-Panoramic de la Olimp. Chiar în contextul crizei acesta nuă  întrerupt lucrările de amenajare a spectaculosului proiect.Patronatele din turismul românesc au găsit o cale de mijloc și cu ANSVSA pentru acest sezon. Mai concret hotelierii vor asigura normele de prevenție, însă fără a afecta confrotul turiștilor.