Patronatele din turism susțîn că în acest moemnt situația din turism este una critică în acest moment. Asta pentru că majoritatea unităților au vândut pachete turistice care includ și masă. Având în vedere că restaurantele din hoteluri nu pot fi deschise, aceștia nu pot benefică de mesele incluse. Patronatele sunt hotărâte să rezolve această situație dând în judecată Guvernul României.

Reclamă

Patronatele susțîn că turiștii cer banii înapoi

Patronatele din turism traversează cea mai disperată situație din ultimii ani. Hotelurile se deschid oficial din 15 iunie însă fără restaurantele aferente. Acest fapt îi determina pe mulți dintre turiști să ceară banii pe bilete înapoi. Totul pentru că deși au achitat mesele din pachetele turistice nu pot beneficia de ele. Aflați în această situație fără ieșire oficialii din turism amenință Guvernul cu judecată.

Reclamă

” Patronatele din turism intenționează să acționeze Guvernul în instanță pentru subminarea economiei naționale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, dată începând cu care peste 500.000 de români și-au achiziționat deja servicii de cazare în țară, cu mese incluse, care nu pot fi prestate în aceste condițîi. Chiar și o întârziere cu două săptămâni a deschiderii restaurantelor din hoteluri pune România în mare dezavantaj competitiv față de alte țări din zonă, care au ridicat deja aceste restricții și, în același timp, aruncă în faliment mai mult de două treimi dintre hotelurile din țară”, se menționează  într-un comunicat al  Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Președintele FPTR Mohammad Murad susține că în acest moment hotelierii se află în imposibilitatea de a returna banii respectivi. Asta pentru că sumele încasate pe bilete au fost direcționate către investiții i unitățile de cazare. Patronatele susțîn că Guvernul ar trebui să regândească această măsură fie să acorde un sprijin financiar hotelierilor.

” Sigur că ne gândim la siguranță turiștilor noștri, însă trebuie că Guvernul s agaseasca o soluție. Peste 20% dintre turiști cer banii ianpoi pe bilete. Până la 1 martie am vândut peste 400.000 de pachete de vacanță pentru că noi vindem mai ieftin în lunile decembrie și ianuarie.” a explicat Președintele FPTR, Mohammad Murad.

Patronatele din turism ameninta ca dau Guvernul in judecata

Reacția Executivului cu privire la situația turismului

Patronatele au primit astăzi și un răspuns din partea executivului. Ionel Danca a precizat că măsurile au legătură u modul în care situația îmbolnăvirilor osicleasza. Măsurile sporite de prevenție anunțate vizează strict siguranță turiștilor.