Patrick Mouratoglou, antrenorul actual al Simonei Halep a primit acuzații dure din partea unei sportive. Aravane Rezai, jucătoare de tenis a vorbit despre felul în care acesta își desfășura antrenamentele, dar și la ce tratamente a fost supusă. 

Scandalul actual cu Simona Halep a adus în discuție mărturiile tenismenei Aravane Rezai care a vorbit despre Patrick Mouratoglou în urmă cu doi ani.  Ea îl acuză pe antrenor că nu-l interesa de ea, punând mai mult accent pe afacerile pe care le gestionează.

Aravane Rezai a fost sub tutela lui Patrick Mouratoglou timp de un an, apoi a încetat colaborarea. Ea nu a putut rezista la modul de lucru al acestuia. Tenismena era antrenată de tatăl său, dar francezul și-a dorit control total și astfel a pus-o să renunțe la ajutorul părintelui.

„La turneul din Bali l-am invitat pe prietenul meu, Patrick Mouratoglou. Am câștigat turneul și am decis să lucrăm împreună. La început, încă eram antrenată de tata și am lucrat cu ambii. Patrick mi-a adus o doză de profesionalism și m-a dus să mă antrenez pe cele mai bune terenuri.

Dar uneori era prea posesiv. Și nu își asuma responsabilitățile. A făcut presiuni asupra mea ca să-mi înfrunt părinții. M-a pus față în față cu ei pentru ca el să obțină ce dorea: control total. Voia să obțină rezultate și nu-i păsa în ce fel le obținea.

Îmi zicea «Îți promit că vei ajunge în Top 10. Trebuie să mă asculți». Am avut încredere totală în el. Dar nu e bine ca un bărbat să pună o fată tânără împotriva tatălui ei, în timp ce el stă și se uită.”, a spus Aravane Rezai pentru publicația Punto de Break.

Social media

Aravane Rezai: „ Eram ca într-o închisoare.”

Aravane Rezai își amintește că nu era lăsată să mănânce de către antrenorul ei. Patrick Mouratoglou își dorea să ajungă cât mai cunoscut și nu-l interesa de bunăstarea elevei sale. El punea multă presiune pe ea și nu-i păsa de condiția ei fizică.

„Dar nici nu îți poți imagina ce a făcut cu mine când am câștigat turneul de la Madrid… Abia mâncam, doar beam un pahar de lapte pe zi. Nici nu mâncam micul dejun. Abia puteam ridica telefonul. Eram ca într-o închisoare. Mă trezeam la 06:00 și alergam o oră sau două ore. Mă punea să fac exerciții chiar înainte de meci. Era prea mult. Oamenii din echipa lui, doctori sau nutriționiști, îi spuneau că mă voi accidenta dacă va continua în acest fel. Iar el le spunea că nu îi pasă.

Și nici nu-i păsa de sănătatea mea mentală. Punea multă presiune pe mine. Eram foarte slabă. Pentru fiecare meci mâncam doar foarte puțină salată. Aveam doar un pahar de lapte și salată în stomac. Nu mă lăsa să mănânc mai mult. Spunea că trebuie să slăbesc, dar nu se putea așa. Când lucram cu el, auzeam «Patrick tocmai a câștigat alt turneu». Asta e tot ce dorea, să fie cunoscut.”, a mai spus tenismena.