Reclamă
Reclamă

Patriarhia Română are un nou consilier coordonator al Biroului de Presă: Preot Dr. Adrian Agachi preia funcția începând de vineri, 5 iulie, după retragerea lui Vasile Bănescu, anunță agenția de presă a Patriarhiei, basilica.ro.

Preot Dr. Adrian Agachi va prelua, de asemenea, și atribuțiile de comunicator al Patriarhiei Române în relația cu presa. Activitatea Biroului de Presă va continua pe aceeași cale a comunicării instituționale oneste și prompte cu reprezentanții mass-media, precizează sursa citată.

În comunicatul său, Vasile Bănescu a menționat că noul comunicator este „un teolog, cu riguroase studii în Marea Britanie finalizate printr-o teză de doctorat susţinută la Universitatea din Winchester, un om profund onest şi bun cunoscător al realităţii bisericeşti”.

Reclamă

Pr. Adrian Agachi (n. 1 iulie 1986) are o formație academică remarcabilă, fiind licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din București (2009), masterand al Universității din Lampeter, Țara Galilor (2010) și doctor în teologie ortodoxă al Universității din Winchester (2012); titlul tezei sale de doctorat este „The Neo-Palamite Synthesis of Father Dumitru Stăniloae”. De asemenea, este membru al Asociației Internaționale de Studii Patristice (AISP).

Pe plan pastoral, Pr. Adrian Agachi a slujit ca preot la spitalul de Reumatologie (2014-2019) și din 2019 până în prezent, este preot coslujitor la parohia Sfântul Gheorghe – Dudu din Chiajna. Colaborator al Ziarului Lumina începând cu 2008, a lucrat între 2014 și 2024 ca redactor la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Adrian Agachi a ocupat și funcția de consilier patriarhal în cadrul Biroului de Presă și relații publice al Patriarhiei Române din data de 1 aprilie 2024.

Printre cele mai relevante contribuții semnate de noul consilier se numără „Între războiul patimilor și pacea virtuților” (București, Ed. Cuvântul Vieții, 2019, 280 pp.), „Îmblânzirea lumii prin iubire. Lumini filocalice” (București, Ed. Trinitas, 2017, 272 pp.) și „The Neo-Palamite Synthesis of Fr. Dumitru Stăniloae” (Cambridge, Cambridge Scholars Publishing, 2013, 200 pp.).

În ceea ce privește activitatea lui Vasile Bănescu, acesta va avea un rol în sfera dialogului dintre stat și cultele religioase, fiind parte din echipa Secretariatului de Stat pentru Culte. De asemenea, va continua să realizeze emisiunea „Credință și cultură” la televiziunea Trinitas, potrivit basilica.ro.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro