Nu trebuie să ne sperie vinetele, sunt ușor de gestionat:
Tăiem vinetele rondele subțiri și acestea, la rândul lor, dacă sunt mai mari, jumătăți sau sferturi. Încingem o tigaie și prăjim feliile de vinete. Scoatem vinetele rumenite cu o paletă, într-un bol. Curățăm o ceapă și o tocăm mărunt. Încingem din nou tigaia și călim ușor ceapa. Adăugăm și 2-3 căței de usturoi, mărunțiți, un praf de sare și unul de piper proaspăt măcinat.
Penne alla Norma
Paste cu vinete, roșii și brânză
- 160 g de pene
- un cățel de usturoi
- o conserve de roșii datterini (220 ml) sau decojite
- 1/2 vinete
- 50 g de ricotta sărată
- busuioc după gust
- ulei de măsline extravirgin după gust
- sare&piper
-
Pentru început ne ocupăm de vinete, pe care le tăiem cubulețe, apoi le presărăm cu puțină sare & lăsăm să se scurgă din zeama pe care o au
-
Nu stăm: Între timp, pregătiți sosul de roșii lăsând usturoiul, uleiul și le lăsăm să se rumenească în tigaie.
-
Adăugați roșiile din conserve sau roșiile și lăsați să gătească la foc mic până când sosul s-a îngroșat, adăugând câteva frunze de busuioc la jumătatea timpului de gătit.
-
După ce cuburile de vinete și-au eliberat apa de vegetație, clătiți-le sub apă curgătoare și uscați-le. Prăjiți vinetele în ulei până se rumenesc. Scurgeți și așezați pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta grăsimea.
-
Fierbem pastele după instrucțiunile de pe ambalaj, apoi turnați pastele și amestecați bine împreună. Se presară cu ricotta sărată și se servește imediat.