Reclamă

Nu trebuie să ne sperie vinetele, sunt ușor de gestionat:

Tăiem vinetele rondele subțiri și acestea, la rândul lor, dacă sunt mai mari, jumătăți sau sferturi. Încingem o tigaie și prăjim feliile de vinete. Scoatem vinetele rumenite cu o paletă, într-un bol.   Curățăm o ceapă și o tocăm mărunt. Încingem din nou tigaia și călim ușor ceapa. Adăugăm și 2-3 căței de usturoi, mărunțiți, un praf de sare și unul de piper proaspăt măcinat.

Penne alla Norma

Paste cu vinete, roșii și brânză

  • 160 g de pene
  • un cățel de usturoi
  • o conserve de roșii datterini (220 ml) sau decojite
  • 1/2 vinete
  • 50 g de ricotta sărată
  • busuioc după gust
  • ulei de măsline extravirgin după gust
  • sare&piper
  1. Pentru început ne ocupăm de vinete, pe care le tăiem cubulețe, apoi le presărăm cu puțină sare & lăsăm să se scurgă din zeama pe care o au

  2. Nu stăm: Între timp, pregătiți sosul de roșii lăsând usturoiul, uleiul și le lăsăm să se rumenească în tigaie.

  3. Adăugați roșiile din conserve sau roșiile și lăsați să gătească la foc mic până când sosul s-a îngroșat, adăugând câteva frunze de busuioc la jumătatea timpului de gătit.

  4. După ce cuburile de vinete și-au eliberat apa de vegetație, clătiți-le sub apă curgătoare și uscați-le. Prăjiți vinetele în ulei până se rumenesc. Scurgeți și așezați pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta grăsimea.

  5. Fierbem pastele după instrucțiunile de pe ambalaj, apoi turnați pastele și amestecați bine împreună. Se presară cu ricotta sărată și se servește imediat.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro