Reclamă
Reclamă

Partidul Bharatiya Janata (BJP), condus de premierul Indiei, Narendra Modi, a obținut mai multe mandate decât alianța de opoziție, dar victoria sa se simte mai mult ca o înfrângere, arată un articol de opinie publicat de The Guardian.

În zilele premergătoare alegerilor, principalul slogan al BJP a fost „Abki baar, 400 Paar”, un apel către alegători pentru a trimite mai mult de 400 dintre candidații săi în parlamentul cu 543 de membri. În ciuda previziunilor de victorie masivă, rezultatele au arătat că BJP a obținut doar 240 de locuri, sugerând un mesaj negativ din partea electoratului.

Faizabad, o circumscripție importantă în statul Uttar Pradesh, a evidențiat această schimbare de opinie. În ianuarie, Modi a inaugurat cu mare fast un templu în Ayodhya, locul unde o moschee din secolul al XVI-lea fusese demolată. În ciuda promisiunii vechi de trei decenii a BJP de a construi templul, candidatul BJP a fost înfrânt în Ayodhya.

Reclamă

Un sondaj de opinie a arătat că, deși 22% dintre respondenți au apreciat inaugurarea templului, doar 8% au considerat-o prioritară. În schimb, șomajul și creșterea prețurilor au fost preocupările principale pentru 27% dintre cei chestionați.

La Patna, unde votarea a avut loc la temperaturi de peste 40 de grade Celsius, condițiile extreme au influențat prezența la vot. „Nivelul de căldură s-a dovedit fatal pentru oamenii din satul meu,” a declarat Ashutosh Pandey, un localnic, subliniind impactul temperaturilor extreme asupra participării electorale.

Protestele privind lipsa apei la Delhi, unde temperaturile au atins 49,9 grade Celsius, și avertismentele Înaltei Curți privind efectele încălzirii globale au rămas în mare parte ignorate în campaniile politice. Cunoscutul activist de mediu Ashish Kothari a remarcat că „toate dimensiunile crizei climatice” au lipsit din manifestele electorale.

Rezultatele alegerilor sugerează o promisiune de schimbare prin resuscitarea unei opoziții viabile în parlament. Totuși, rămân îngrijorările legate de crizele climatice și sociale nerezolvate, așa cum avertizează Curtea și activiștii de mediu.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro