Reclamă
Reclamă

Partidul Conservator al premierului britanic Rishi Sunak este devansat pentru prima oară într-un sondaj de către Partidul Reform UK (anti-migraţie) al lui Nigel Farage, ceea ce Institutul YouGov califică drept un „cutremur” pe scena politică din Regatul Unit, chiar și în condițiile unui scor strâns între cele două formaţiuni.

Potrivit unui sondaj efectuat pentru The Times, publicat joi seara și realizat cu participarea a 2.211 persoane, Partidul Laburist ramâne în frunte, creditat cu 37% în intenţiile de vot la alegerile legislative din 4 iulie, conform News.ro. Totuși, Partidul Laburist a pierdut un punct față de sondajul precedent.

Reform UK urmează cu 19% în intenţiile de vot, câștigând două puncte față de sondajul anterior, în timp ce Partidul Conservator se menține constant la 18%.

Reclamă

„Noi suntem, în prezent, opoziţia faţă de Partidul Laburist”, a declarat Nigel Farage, liderul celui mai de dreapta partid pe eşicherul politic britanic, în cadrul unei dezbateri desfășurate joi seara la postul ITV.

Deși avansul Reform UK față de conservatori se situează în marja de eroare, Institutul YouGov subliniază că va fi nevoie de timp pentru a determina dacă partidul își poate „menţine sau îmbunătăți poziția împotriva conservatorilor”. Institutul a precizat că, în acest stadiu, cele două partide sunt practic „cot la cot”, dar această schimbare reprezintă totuși un „cutremur” în „peisajul electoral”.

Conservatorii, care se află la putere de 14 ani, se confruntă cu dificultăți majore, iar ministrul Apărării, Grant Shapps, a avertizat recent cu privire la riscul ca Partidul Laburist să obțină în Parlament o „supermajoritate”.

Sondajul subliniază o mișcare semnificativă în preferințele electorale din Regatul Unit, indicând o posibilă realiniere a forțelor politice înaintea alegerilor legislative.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro