Conform unui sondaj recent efectuat de IRES pentru organizația „Tinerii votează”, partidul AUR este în topul preferințelor electorale ale tinerilor, strângând 23% din intențiile de vot.

Acest fenomen este legat de atractivitatea discursului mai radical al opoziției, parte din politicieni evidențiind efectul rețelei sociale TikTok asupra orientării politice a tinerilor. Senatorul PSD, Vasile Dâncu, subliniază tendința tinerilor de a se înclina către partidele de opoziție cu un discurs mai radical, atribuind acest lucru emoțiilor și dorinței de schimbare imediată. De altă părere, Alexandru Muraru, deputat PNL, consideră că TikTok-ul contribuie la o reprezentare denigratoare a clasei politice, propunând chiar interzicerea acesteia.

Ana Predescu, deputată AUR, interpretează această orientare a tinerilor drept un vot anti-sistem și o alegere pentru noutatea pe scena politică. Deși rețelele sociale sunt un instrument major de informare pentru tineri, aceștia se arată sceptici în privința conținutului postat de politicieni și critică guvernarea actuală. În ceea ce privește sursele de încredere, tinerii se îndepărtează și de instituțiile statului, fiind mai receptivi la partidele care nu au fost la guvernare.