Parlamentul României a adoptat o declarație importantă referitoare la atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel și a populației civile. Aceasta reprezintă o condamnare fermă a organizației teroriste Hamas și a acțiunilor violente, precum crimele și luarea de ostatici.

Parlamentul își exprimă solidaritatea deplină cu Statul Israel și susține dreptul suveran al acestuia la autoapărare împotriva pericolului terorist. Declarația a fost adoptată cu o majoritate covârșitoare de 284 de voturi pentru și doar trei abțineri.

Condamnarea atacurilor teroriste

Prin această declarație, Parlamentul României condamnă cu fermitate atacurile organizației teroriste Hamas împotriva Statului Israel și a populației civile. Se evidențiază violența dezlănțuită asupra acestora, precum și înfiltrările teroriste și luarea de ostatici.

Este subliniată necesitatea întregii societăți de a lupta împotriva terorismului și a ideologiilor bazate pe ură. Parlamentul consideră aceasta o datorie și un element fundamental al responsabilității noastre, atât în prezent, cât și în viitor.

Parlamentul României își exprimă solidaritatea deplină cu Statul Israel și cetățenii săi. Este menționată atenția și îngrijorarea cu privire la situația ostaticilor răpiți de pe teritoriul Statului Israel.

Parlamentul României condamnă atacurile organizației teroriste Hamas. Ciucă: Ura și violența nu au ce căuta între noi

În acest context, se subliniază necesitatea acțiunii permanente pentru protejarea libertății, democrației și a vieților umane. Parlamentul reafirmă hotărârea sa de a sprijini în continuare acțiunile de combatere a terorismului, atât în plan legislativ, cât și instituțional.

Nicolae Ciucă, apel către români

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, care a condus ședința, a declarat că această declarație reprezintă și „un apel către societatea românească de a strânge rândurile și a se uni în jurul valorilor democratice care ne leagă”.

Se subliniază că ura și violența nu au loc între noi și că forțele care recurg la aceste acțiuni trebuie izolate și condamnate. Deputații și senatorii din Parlamentul României au fost șocați de atacurile teroriste și de violența asupra populației civile din Statul Israel. Se remarcă că imaginile și numărul victimelor nevinovate au demonstrat încă o dată că siguranța necesită o vigilență permanentă.