Data de 9 decembrie este marcată ca Ziua Internaţională a Anticorupţiei, iar DNA-au a profitat din plin de această zi şi a efectuat percheziţii domiciliare la parlamentarii arădeni.

La sediul DNA Timişoara este deputatul PSD Arad, Florin Tripa, care era în drum spre aeroport când a fost anunţat să se prezinte de urgenţă la DNA. Alţi doi parlamentari PSD vizaţi sunt Chisăliţă Ionel din Caraş Severin şi Dorel Căprar.

„Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul. Au spart ușa… (Reporter: Au spart ușa?) Nu, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a declarat Florin Tripa, potrivit pressalert.

Potrivit unui comunicat, „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.
În cursul zilei, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice”.