Reclamă
Reclamă

Mai mulți parlamentari democraţi au început marţi să pună sub semnul întrebării, în mod public, starea sănătăţii președintelui american, Joe Biden. În timp ce câțiva îi cer acestuia să se retragă din cursa pentru Casa Albă, vicepreședinta Kamala Harris declară că Joe Biden îl va învinge pe republicanul Donald Trump.

„Am speranţa că el va lua decizia dificilă şi dureroasă de a se retrage. Îi cer respectuos să facă asta”, a scris texanul Lloyd Doggett marţi la prânz. Acest parlamentar democrat este primul care îi solicită public lui Biden să „arunce prosopul”, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

În faţa nemulţumirii în creştere din Partidul Democrat, vicepreşedinta Kamala Harris s-a declarat marţi „mândră” că face tandem cu preşedintele Biden. „Joe Biden este candidatul nostru, l-am învins pe Donald Trump o dată şi îl vom bate din nou”, a afirmat ea într-o declaraţie pentru postul de televiziune CBS News.

Reclamă

Optimismul arătat de Harris este un lucru tot mai rar în tabăra democrată, după prestaţia lamentabilă a lui Joe Biden în faţa rivalului său republican Donald Trump la dezbaterea televizată organizată de CNN joia trecută. „Cred că este justificat să ne întrebăm dacă este vorba despre un simplu episod sau despre o stare durabilă”, a declarat Nancy Pelosi, fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor, la MSNBC, postul de televiziune preferat al lui Joe Biden.

În timpul unei întâlniri cu donatori democraţi, desfăşurată în apropiere de Washington, liderul de la Casa Albă a oferit o nouă explicaţie pentru cele 90 de minute dezastruoase ale dezbaterii televizate. El a spus că „nu a fost foarte înţelept” să „călătorească în lume de mai multe ori” cu puţin timp înaintea confruntării televizate cu Trump, lucru care l-a făcut „aproape să adoarmă pe scenă”, adăugând: „Aceasta nu este o scuză, ci o explicaţie”.

Preşedintele american s-a deplasat în Franţa între 5 şi 9 iunie, apoi în Italia între 12 şi 14 iunie, între cele două vizite având loc un eveniment electoral în statul California. Ulterior, el a pregătit timp de şase zile, la reşedinţa de la Camp David, dezbaterea din 27 iunie, o perioadă în care nu a avut activități publice.

Joe Biden va acorda vineri un interviu pentru postul ABC News şi Casa Albă a promis că va organiza o conferinţă de presă a preşedintelui săptămâna viitoare, două ocazii menite să arate că Biden se poate exprima fluent fără prompter.

Potrivit unui sondaj difuzat marţi de CNN, 75% din alegătorii intervievaţi consideră că Partidul Democrat ar avea şanse mai mari la alegerile din noiembrie cu un alt candidat, altul decât Joe Biden. Donald Trump este creditat cu 49% din intenţiile de vot la nivel naţional, faţă de 43% pentru rivalul său democrat, diferenţa fiind neschimbată faţă de precedentul sondaj de acest fel, realizat în luna aprilie.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro