Reclamă
Reclamă

Parizienii au lansat un avertisment dur, amenințând că își vor face nevoile în râul Sena pentru a protesta împotriva contaminării cu ape uzate. Acest avertisment vine cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, eveniment pentru care Sena servește drept punct central.

După luni de teste care au arătat niveluri ridicate de bacterii provenite din canalizare și ape reziduale, locuitorii exasperați de poluarea râului amenință să organizeze o „defecație” în masă pe 23 iunie. A apărut un site web care folosește hashtag-ul viral #JeChieDansLaSeineLe23Juin, care se traduce prin „Îmi fac nevoile în Sena pe 23 iunie”. Acest site ireverențios îi ironizează pe președintele francez Emmanuel Macron și pe primarul Parisului, Anne Hidalgo, care au promis că vor face o baie în Sena înainte de Jocuri pentru a dovedi că apa este sigură.

O altă controversă legată de Jocurile Olimpice este decizia de a nu dota apartamentele pentru sportivi cu aer condiționat, în efortul de a promova sustenabilitatea evenimentului sportiv. Multe delegații au anunțat intenția de a aduce aparate portabile de aer condiționat în satul olimpic, conform relatărilor din Le Figaro. Specialiștii și sportivii și-au exprimat îngrijorarea că Jocurile din acest an ar putea fi cele mai fierbinți din istorie, temându-se că atleții vor leșina din cauza temperaturilor ridicate.

Reclamă

Controversa legată de poluarea râului Sena și măsurile de sustenabilitate pun presiune pe organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris, care sunt nevoiți să răspundă cerințelor tot mai mari ale rezidenților și sportivilor. Protestul planificat de parizieni reflectă frustrarea generală față de starea râului și promisiunile autorităților.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro