Reclamă

 Mâncatul cu mâna în India este un lucru foarte normal. Totuși, multă lume consideră că mâncatul cu mâna este un lucru neigienic. 

În societatea occidentală de astăzi, mâncatul cu mâna poate fi categorizat ca fiind neigienic. În cultura indiană, există un proverb care spune că „mâncatul cu mâinile hrănește nu numai trupul, ci, de asemenea, mintea și spiritul”. Practica mâcatului cu mâna, în India este foarte veche. Totuși, mai mulți indieni au renunțat la practica mâncatului cu mâna și au înlocuit-o pe aceasta cu tacâmuri, cum este și normal.

social media

De ce mănâncă indienii cu mâna

Probabil te-ai întrebat de nenumărate ori, de ce indienii nu folosesc tacâmuri atunci când mănâncă. Ei bine, există o explicație pentru acest lucru. Practica mâncatului cu mâna își are originile în învățăturile ayurvedice. Modul de a consuma alimente datează încă din tradiția antică și este derivată din practica mudră. Aceste mudre sunt utilizate în timpul meditației.

Mâinile sunt considerate, în cultura hindusă drept organul cel mai prețios de acțiune. Acest lucru este legat pe baza unei rugăciuni, care atunci când o recitau, se uitau în palme. Această rugăciune sugerază că toată divinitatea se află în efortul uman pe care omul îl practică. Hindușii cred că membrele umane sunt conductele celor cinci elemente. Aceștia consideră degetele ca fiind o extensie a celor cinci elemente. Astfel, degetul mare este spațiul, arătătorul – aerul, degetul mijlociu – focul, inelarul – apa, iar cel mic este categorizat ca fiind pământ.

Când vine vorba de măsurarea cantității de mirodenii pe care aceștia o folosesc în mâncare, indienii preferă să își folosească tot mâinile. Bătrânii din familiile hinduse folosesc cu greu ustensilele de măsurare ale mirodeniilor. Totuși, hindușii cred că există mai multe moduri prin care mâinile pot cântării anumite cantități de mirodenii. Aceștia sunt convinși de faptul că mâna „știe” ce trebuie să facă pentru a obține o măsură potrivită a unui anumit tip de alimente, de la cele solide, până la cele de tip făină.


Reclamă

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro