Reclamă

Guma de mestecat este comercializată încă din anul 1872 și se numără printre cele mai consumate alimente de către întreaga populație a lumii. Regăsită pe piață sub diverse forme și arome, guma de mestecat este regăsită în buzunarele fiecăruie dintre noi. 

Consumată pentru a reduce pofta de dulce sau pentru a menține o respirație proaspătă și frumos mirositoare, mulți nu știu din ce anume este făcută.

Iată ce conține guma de mestecat. Nu te-ai fi gândit la asta

Deși este gustoasă și consumată zilnic, probabil te vei gândi de două ori înainte de a mai consuma. Iată din ce este alcătuită.

,,Din ce este făcută guma de mestecat? Totul începe cu o bază ce face guma să fie mai elastică. Chimicale precum ceara sunt turnate peste bază.

@_miss_60 #gumademestecat #bubblegum #foryou #foryoupage #viral #_miss_60 #lymwist #nu_voi_ajunge_niciodata_pe_fy ♬ sunet original – ??Postez zilnic??

Pe măsură ce materialul se întărește, se toarnă lipici fierbinte. Iar pentru înnălbirea dinților este folosită altă substanță.

Apoi este amestecată până se formează o masă ca aceasta. Apoi este pusă pe o bandă rulantă pentru a-i da o formă. Iar după sunt ambalate și trimise în toată lumea”, a explicat o internaută.

Ce spun medicii dentiști despre guma de mestecat. Sfaturi la care trebuie să fii atent

„Guma de mestecat ajută pentru „autocurăţarea dinţilor”. În timpul masticaţiei se secretă o cantitate crescută de salivă, care spală dinţii, astfel că guma este de ajutor în acest sens. Însă, în ce priveşte articulaţia dintre osul mandibular şi craniu, guma e un dezastru.

pixabay

De obicei, mestecăm zilnic de aproximativ 5000 ori însă, folosind guma, ciclurile masticatorii se dublează sau triplează, solicitând articulaţia la maximum, în timp.

Mai exact, este acelaşi lucru ca suprasolicitarea genunchilor la alergătorii de distanţe lungi. Recomand mai degrabă să fie consumat un măr sau un morcov, decât mestecarea unei gume.

Se obţine acelaşi efect de autocurăţare, dar fără disconfortul articular.”, a explicat medicul stomatolog dr. Lorelei Nassar, potrivit informațiilor oferite de adevărul.ro.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro