Limonada este una dintre cele mai apreciate băuturi de oameni. Este o alternativă perfectă pentru zilele însorite și călduroase de vară. Lămâia are o serie de proprietăți benefice pentru organismul uman. Consumul lămâilor ajută la alcanizarea sângelui și scăderea colesterolului.
Deși lămâia are multe beneficii, ea poate dăuna, într-un fel, corpului uman. Mai exact, acidul din lămâie poate altera drastic smalțul dinților. Așadar, se pot provoca mai multe complicații la nivelul danturii. Astfel, este recomandat ca limonada să se bea cu paiul, pentru ca zeama să nu intre în contact cu dinții.
Potrivit medicilor stomatologi, limonada trebuie preparată întotdeauna cu apă rece. În caz contrar, dacă limonada se va face cu apă caldă, vor exista șasne mari să se erodeze și mai mult smalțul danturii.
Limonada, băutura perfectă pentru o zi călduroasă de vară
Deși limonada poate face rău danturii, ea este foarte bună pentru organismul uman. Lămâia este plină de vitamina C, care ajută la detoxifierea organismului, contribuind indirect la arderea grăsimilor.
De asemenea, lămâia calmează stomacul și are capacitatea de a echilibra sucurile gastrice. Așadar, lămâia reduce disconfortul creat în cazul arsurilor stomacale.
În cele din urmă, dacă vrei să prepari o limonadă foarte bună, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Trebuie să cântăriți lămâile, să fie grele în mână. În acest fel, veți fi siguri că lămâia este plină de zeamă și nu este seacă.
Înainte de a se stoarce, lămâile trebuiesc rulate pe un blat, pentru a se stoarce cât mai multă zeamă din ele.
Totuși, înainte de a stoarce lămâile, se poate pune apă plată într-un pahar cu cu puțină miere sau zahăr. În final, se va amesteca lichidul împreună cu mierea sau zahărul și se pot adăuga frunze de mentă, fructe de pădure sau vanilie, după preferințe. De asemenea, este bine de știut că băutura trebuie servită rece pentru a savura din plin aromele.