V-ați întrebat vreodată de ce toate avioanele sunt albe? Ei bine, una dintre cele mai virale tinere de pe TikTok vă explică într-un video publicat pe contul său. Aproape de fiecare dată când vezi un avion, el este în totalitate vopsit cu alb. Mai există și excepții cu linii și inscripții pe fuzelaj, dar în majoritatea cazurilor, albul este dominant.

Vlada Grecu, una dintre cele mai virale tinere de pe TikTok ne explică într-un video de ce avioanele sunt albe. Cu simțul umorului și cu o gamă variată de cunoștințe în domeniu, Vlada dezvăluie care este secretul pentru care avioanele sunt vopsite alb. Tânăra este foarte inteligentă și nu este prima oară când încarcă pe TikTok filmulețe cu întrebări de cultură generală. Iată cum a explicat Vlada Grecu de ce avioanele sunt albe.

Care sunt principalele motive pentru care avioanele sunt albe

Tânăra isteață, a stârnit amuzament în rândul internauților când a început să explice printr-o glumă că avioanele ar fi albe pentru că este culoarea preferată a piloților. Apoi, aceasta a revenit la lucruri serioase și a spus că vopseaua albă este, într-adevăr, mult mai ieftină decât una colorată. Ea menține temperatura optimă.

De asemenea, Vlada a mai spus că principalul motiv pentru care avioanele sunt vopsite cu vopsea albă, este că reflectă lumina soarelui. De altfel, acest lucru micșorează riscul de supraîncălzire și eventualele daune provocate de radiația solară. În plus, tânăra a mai adăugat că atunci când avioanele se prăbușesc în apă, dar și pe pământ, faptul ca avionul este alb, ajută echipele de salvare să identifice aeronava mai ușor. Iată videoclipul tinerei care explică acest lucru.

 

@vlada.prada IG: grekuvlada #vladaprada ♬ original sound – Vlada Grecu 😈