Reclamă

Crenvurștii sunt unul dintre cele mai populare preparate culinare. De-a lungul timpului au devenit preferații românilor, dar în special ai copiilor. Sunt gustoși și consistenți, însă te-ai întrebat vreodată din ce sunt făcuți cu adevărat? Ei bine, nu cred că ești pregătit să afli! 

Probabil te-ai gândit că au compoziție din carne și că nu sunt chiar atât de nocivi dacă îi consumi de câteva ori pe lună, sau chiar pe săptămână. În realitate, însă, crenvurștii sunt preparați din produse șocante, care afectează în mod considerabil sănătatea organismului.

Din ce sunt preparați crenvurștii

În urma unui studiu făcut de specialiști și filmat direct în fabrică, crenvurștii s-au dovedit a fi extrem de nocivi. Nu doar că produsele din care sunt făcuți au șocat o lume întreagă, ci și aspectul lor „mincinos” a uimit extrem de tare consumatorii.

Se pare că resturile de la animale sunt adăugate într-un tocător industrial care transformă toată carnea într-o pastă. Se adaugă amidon alimentar, sare și muștar, împreună cu un alt praf pentru a le da aromă. Toată compoziția este amestecată foarte bine cu apă.

Apoi, se adaugă siropul de porumb pentru a da un gust mai dulce. Rulourile lungi de plastic sunt încărcate în mașina de umplut, iar crenvurștii sunt împachetați și gata de livrare, dar nu înainte de a fi spălați. Ce zici de asta, acum îți mai plac crenvurștii?

@_miss_60 #foryou #crenvuşti #foryoupage #lymwist #lume #nu_o_sa_ajung_pe_foryou #porci #viral #cuadevărat ♬ sunet original – ??Postez zilnic??

Ce spun specialiștii despre consumul de crenvurști în cazul copiilor

„La alegerea unui sortiment de crenvurști pentru copii trebuie să aveţi în vedere, în primul rând, cantitatea de carne din respectivul produs. Un rol foarte important îl au şi principalii nutrienţi menţionaţi în declaraţia nutriţională.

Respectiv cantitatea de proteine, grăsimi/acizi grași saturați, conținutul de sare. Recomand să se evite acei crenvurști care au în compoziție aditivi alimentari precum acidul citric, carminul, difosfaţii și nitritul de sodiu.

Din cauza conţinutului ridicat de sare şi a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, anumite sortimente de crenvurști nu trebuie să facă parte din alimentaţia copiilor. Totodată, verificaţi termenul de valabilitate şi condiţiile de păstrare din spaţiul de comercializare.”, a declarat Costel Stanciu, dr. și președinte APC.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro