Reclamă

În ultima perioadă, de când facturile la curent au crescut considerabil, cel mai mulți români se gândesc la metode prin care să facă economii. Atunci când te gândești cum să reduci cât mai mult consumul energetic, primul lucru pe care trebuie să-l faci, este să citești factura. Însă, tu știi cum să o faci corect? 

Sunt foarte mulți români care cred că știu să citească factura la curent, însă este foarte posibil să greșească interpretarea ei pe măsură ce o parcurg. Mulți dintre consumatori, de exemplu se rezumă la a citi suma în lei pe care o au de plătit, cea care de obicei este scrisă îngroșat. Ei bine, pentru a învăța să faci acest lucru corect, și pentru a ajunge să reușești să reduci consumul și costurile lunare, iată ghidul care te va îndruma.

CITEȘTE ȘI – – –  – – – – – – –Ce se întâmplă dacă vom contesta factura de curent primită. Vom fi sau nu scutiți de plata acesteia?

Cum citești corect o factură la curent

  1. Facturile conțin multe informații care se pot dovedi utile în estimarea consumului sau în alegerea unei oferte. Este important să știi ce fel de date sunt scrise pe factură!
  2. Este extrem de important să înțelegeți planul de facturare în care vă aflați!
  3. Dacă aveți un plan de facturare, în funcție de kilowații consumați într-o locuință în aceeași perioadă din anul precedent, va fi estimat și consumul actual. Astfel vei obține o medie lunară pe care o vei plăti și vei împărți costurile totale pe care le plătești pe parcursul anului la energie.
  4. Citește contuarul și transmite-i indexul furnizorului!
  5. Ține cont de taxele de pe factură. Suma care trebuie plătită nu este doar pentru curent, ci include o serie de taxe de impozite, aprovizionare, livrare.
Pariu că nu știai! Cum se citește corect factura de la curent- mare atenție!
pixabay.com

La ce detalii trebuie să fii atent atunci când citești factura

  1. Pentru a evita problemele, verificați prețul componentei de energie activă facturată. Aceasta trebuie să fie conform ofertei acceptate de client, cât și a contractului încheiat cu furnizorul.
  2. Notați indexul transmis furnizorului și verificați cantitatea de energie pe care vi s-a emis factură. Nu uitați să fiți atenți la tipul de consum trecut pe factură, și anume: estimat sau de regularizare.
  3. Atenție! Dacă valoarea facturii emise pentru un consum estimat a fost mai mică comparativ cu consumul realizat, de fapt, pregătiți-vă de următoarea factură de regularizare, căci veți plăti mai mult! În cazul în care ați consumat mai puțin decât valoarea care apare pe factură, la regularizare, suma respectivă va figura cu minus pe factură.

Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro