Aurul a atras foarte multe civilizații din lumea întreagă. Totuși, sunt unele civilizații care nu au luat contact unele cu altele. Aurul a fost un simbol al frumuseții, puterii, purității și realizării încă de la descoperirea sa. Totuși, poate nu știai, dar și oamenii au în organism o cantitate mică de aur.
Nu numai frumusețea aurului îl face să fie misterios și prețios, dar acesta poate fi chiar și cel mai util metal din lume. Acesta este un bun conductor de energie electrică, nu se pătează și nu se deteriorează în timp. Este un metal foarte maleabil și poate fi prelucrat, șters și modelat fără a se rupe.
Curiozități despre aur
Aurul este singurul metal care este galben sau „auriu” Alte metale pot prinde o culoare gălbuie, dar numai după ce au oxidat sau au reacționat cu alte substanțe. Totuși, poate nu știai, dar tot aurul de pe Pământ provine de la meteoriții care au bombardat planeta la peste 200 de milioane de ani după ce s-a format.
Maleabilitatea este o măsură ce indică cât de ușor poate fi ciocănit un material în foi subțiri. Așadar, aurul este cel mai maleabil metal. 28 de grame de aur pot fi bătute într-o foaie de 300 de metri pătrați. Mai mult, o foaie de aur poate fi făcută atât de subțire, încât poate deveni transparentă.
Aurul pur este cel de 24 de karate, iar cel de 18 este de 75% aur pur. Cel de 14 karate are puritate de 58,5%, iar cel de 10 are doar 41,7%. De asemenea, aurul are mai multe utilizări înafară de valoarea sa monetară. Acesta mai este folosit și în domeniul medicinii, electronică, stomatologie, sticla de colorat și în cablajele electrice.
Mai mult, prima monedă de aur din lume datează încă din anul 700 î. de Hr. Este bine de știut faptul că dacă bijuteriile pe care le porți îți provoacă mâncărimi, atunci ele nu sunt făcute din aur pur. De asemenea, corpul uman conține o cantitate de aproximativ 0,2% aur.