Puya este unul dintre rapperi emblematici din România. Iar dacă toată cariera sa este cunoscută de multă lume, puțini sunt cei care știu că artistul a cochetat și cu lumea politică. Recent, Puya a vorbit despre experiența sa în această zonă și despre sistemul politic din România.
Puya a fost invitat în cadrul podcast-ului realizat de Cătălin Măruță, unde a vorbit despre aspecte mai puțin cunoscute din viața sa. Întrebat de soțul Andrei dacă s-a gândit să intre în politică, Puya a venit cu un răspuns ce i-a surprins pe muți. Se pare că în urmă cu mulți ani, atât Puya, cât și Sișu au cochetat cu politica.
Mai exact, cei doi artiști au avut legături cu Partidul Verde, care se afla atunci la început. Cei doi au fost invitați la câteva „ședințe de partid”, însă au realizat repede că nu au ce căuta acolo.
„Am avut la un moment dat …au venit niște oameni la noi, de mult. Au înființat Partidul Verde. A fost cea mai proastă tâmpenie pe care am făcut-o. El a venit mai târziu(n.r. Florin Călinescu), eu am fost printre membrii fondatori. Ne-au convins. Ne-au zis că vor să facem ceva ca un soi de mișcare. În fine, cred că ne plictiseam.
M-am dus cu Sișu la întâlnirea lor și au venit oamenii cu televiziuni, nouă ne lua interviuri ..și ne-am data seama că nu e de noi. Era un soi de ramură a verzilor europeni și încercau să creeze ceva la noi. Numai că ei nu înțeleseseră doctrina deloc.”, a declarat Puya.
Puya, despre lumea politică
Deși a renunțat repede la politică, Puya a avut câteva cuvinte de spus despre cum funcționează lucrurile în România. În cadrul aceluiași podcast, artistul a vorbit despre scena politică și despre personajele din această lume.
„Eu cred că tot sistemul în sine e greșit pentru că oamenii care ajung cumva acolo, ajung pe niște pârghii care sunt anormale. În general liderii noștri trebuie să aibă relații, ca să ajungă acolo. Nu se promovează pe competențe. În plus, după ce l-au împușcat pe Ceaușescu…au omorât un dictator și au împărțit forța între 1.000 – 2.000 de dictatori mai mici. Fiecare sunt pe bucățica lor niște dictatori.
Nici un sistem nu e perfect. Dar de exemplu, aici, primarul unei localități are mai mare putere decât președintele unei țări. Dacă primarul vrea să facă un drum sau o școală le face. I-a pune-l tu pe președinte să facă un drum sau o școală, că nu poate să facă nimic. Practic la nivel înalt puterea de decizie s-a fărâmițat, intră într-un blocaj. Mai ales cum sunt ai noștii că se ceartă non-stop. Și democrația asta trebuie să se potrivească cu poporul. La noi funcționează mereu pe bază de șef.”, a mai spus Puya.