Cum vremea caldă ne-a dat ceva bătăi de cap în ultimele zile, cei mai mulți dintre noi am început să bem mai multă apă zilnic, fie că este apă minerală îmbuteliată sau apă de la robinet. Apa are multe beneficii pentru sănătate. Îmbunătățește activitatea sistemului digestiv, ajută oamenii să mențină greutatea, infuzează organismul cu umiditate și menține pielea hidratată.
Apa de la robinet nu are o dată de expirare, dar o sticlă de apă da.
Apa minerală îmbuteliată se strică?
Apa minerală este definită ca apa căreia nu a fost adăugată nicio componentă în procesele de producție, adică în etapele de colectare și ambalare, și nu există procese de curățare chimică. Apa minerală conține de obicei minerale precum calciu, cloruri, nitrați, magneziu, sodiu, sulf, potasiu etc. La fel ca mâncarea, cu sticlele de apă minerală, principalul lucru mai mult decât data de expirare este importantă depozitarea.
Dacă depozitați sticlele într-un loc răcoros, uscat și umbrit, atunci la fel ca pastele, un aliment uscat, acestea se vor păstra pentru mult timp. În cazul în care sticlele sunt expuse la soare, apa poate fi nepotrivită pentru băut
Depozitarea este mai importantă decât data expirării. Cu cât apa este mai rece și mai ferită de razele directe ale soarelui, cu atât se va păstra mai mult timp.
Acest lucru se aplică în special, când vine vorba de sticle de apă minerală din plastic numit PET, iar în același timp cu expunerea la soare se strică și apoi bem efectiv apă cu microplastic.
Corpul uman este format din aproximativ 60% apă.De obicei, se recomandă să beți cel puțin doi litri de apă zilnic. Deși există puține studii făcute în acest sens, dincolo de această regulă nu trebuie să uitați că este important să rămâneți hidratat.
Beneficiile consumului de apă
Ajută la maximizarea performanței fizice
Afectează semnificativ nivelul de energie și funcția creierului
Poate ajuta la prevenirea și tratarea durerilor de cap
Poate ajuta la ameliorarea constipației