Există totuși un detaliu neștiut despre consumul de alcool. El are și efecte benefice pentru sănătate, asta dacă știi cum să îl consumi. Un studiu efectuat în SUA, la care au participat aproximativ 312.000 de persoane, a scos la iveală detalii neștiute despre consumul de alcool.

Cercetarea a fost efectuată de American Heart Association’s Epidemiology, Prevention, Lifestyle & Cardiometabolic Health Conference 2022.

Consumul de alcool are și efecte benefice

Oamenii de știință au descoperit că celor care consumă o cantitate moderată de alcool li se poate scădea riscul de dezvoltare a diabetului de tip doi. Este foarte important tipul de alcool pe care îl consumi. Cea mai bună băutură care conține alcool este vinul. Mai mult, consumat la masă, alături de alte alimente, acesta este mai puțin nociv.

Pariu că nu știai acest lucru! Consumul de alcool este bun pentru o sănătate de fier. Ce trebuie să bei și cât?

De-a lungul timpului efectele consumul de alcool asupra sănătății au fost duse spre negativism. Acest obicei poate crea probleme grave de sănătate, cum ar fi probleme cardiovasculare, diabet sau obezitate. Aceste probleme pot duce chiar la deces. Să nu uităm totuși nici de problemele comportamentale: agresivitate, abuzuri sexuale, accidente de mașină etc.

Cum ar trebui să bem vin atunci când suntem la masă

Nu există foarte multe studii în care accentul să fi fost pus pe detalii importante, cum ar fi tipul de alcool consumat, cantitatea de alcool consumată, ora la care alegi să consumi sau asocierea cu alte alimente.

Se pare că vinul are un efect benefic asupra glucozei din metabolism. Acest lucru înseamnă că cei care consumă vin au un risc scăzut de dezvoltare a diabetului de tip 2. Legat de cum ar trebui consumat la masă, este simplu. Pentru femei se recomandă un singur pahar de vin pe zi, iar pentru bărbați două pahare.