Reclamă

În această perioadă ne aflăm în postul Crăciunului, o perioadă plină de însemnătate, credință și iubire. Postul a început în 15 noiembrie și se va încheia în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Mulți oameni se întreabă ce e bine să facă în această perioadă ca să le meargă bine. Postul a fost adaptat vremurilor în care trăim fără a pierde esența și beneficiile postului. 

Părintele Visarion a vorbit despre importanţa postului ca act de iubire îmbinat cu bunătatea. Astfel, odată cu abținerea de la anumite alimente, oamenii pot face economii cu ajutorul cărora își vor ajuta aproapele. Putem vorbi și despre sănătatea fiecăruia pe care o dobândeşte prin post, alimentându-se doar cu mâncare vegetală.

Părintele a vorbit despre necesitatea postului pentru oameni, ce pot face creștinii în această perioadă a postului Crăciunului, dar şi despre felul în care îşi pot menţine sănătatea.

„Pentru unii oameni postul este o modă, o dietă. Mâncarea ne influenţează psihic, chiar dacă lumea medicală contrazice acest lucru, dar postul chiar contează. Aud că mulţi spun că postul nu contează, ci că este suficient să te porţi frumos. Eu cred că amândouă trebuie. Noi spunem că postul este un act de iubire pentru Dumnezeu.”, a spus Părintele.

Pixabay

Postul este un moment de iubire

Postul nu trebuie privit ca o corvoadă ci ca o bucurie în viața noastră. Este considerat momentul iubirii dintre om și Dumnezeu.

„Sensul postului nu este o contabilizare a ingredientelor din mâncăruri, nu faceți o obsesie din lucrul acesta și nici nu încercați să-L vicleniți pe Dumnezeu. Dacă ții postul cu dragoste și cu bucurie, nu vei mai fi preocupat de ingrediente, ci va fi ca un firesc care îți va aduce plinătate sufletească și sănătate trupească. Ce credeți că este mai important: sufletul sau trupul? Veți fi tentați să spuneți că sufletul este mai important, însă să știți că în lumea noastră Ortodoxă, și sufletul, și trupul au aceeași importanță. Nu vorbiți despre trup ca fiind ceva inferior sufletului. Ambele sunt create de Dumnezeu și ambele au în ele Harul Său. Ambele sunt darurile lui Dumnezeu pentru om.”, a mai spus Părintele.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro