Revelionul a ajuns să se îndepărteze de latura spirituală a acestei sărbători și se pune mare accent doar pe petreceri și distracție. Părintele Antim David ne îndeamnă să ne apropiem de latura noastră spirituală și să nu-l uităm pe Dumnezeu.

Părintele Antim David este slujitor la Mănăstirea Schitul Măgureanu. A vorbit despre importanța unui moment de rugăciune în noaptea către noul an. Acesta recomandă să uităm de ură și dușmănie și să ne rupem un moment pentru a ne aminti să îi mulțumim lui Dumnezeu.

„Constat cu tristețe, ca duhovnic, că e multă tulburare, ură, dușmănie în lumea de azi. Răutatea omenească se manifestă în multe feluri. Cred că niciodată omenirea nu a fost într-un moment mai critic ca acum. Se sfâșie om pe om, iar egoismul, răutatea sunt la niște cote alarmante. Asta pleacă de la lipsa de credință în Dumnezeu. Fac un apel către toți: să se oprească un pic din goana asta nebună și să se mai aplece și asupra nevoilor celorlați,” a spus Părintele Antim David.

Dexologia

Rugăciunea de la Părintele Antim David

Rugăcinea care se rostește în noaptea de Revelion este una sfântă. Se cere binecuvântare și apărarea de primejdii, dar și de toată răutatea, iar Dumnezeu să aibă grijă de toți credincioșii.

„Binecuvintează, Doamne, viața noastră și ne izbăvește în Anul cel Nou care vine și în toți anii vieții noastre de necazuri, de primejdii, de războaie și de toată răutatea și nedreptatea, dăruindu-ne tuturor zile bune și îndelungate, cu bună sporire și folos în munca noastră, cu fericire și liniște, ca să-Ți mulțumim pururea pentru toate și Ție mărire să înălțăm, împreună și Părintelui Tău Celui fără de început și Preasfântului și Bunului și de viață făcătorului Tău Duh acum și pururea și în vecii vecilor.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Amin.”