Vrem să vă bucurați de o experiență uimitoare în următoarea vacanță, așa că v-am pregătit un top al celor mai frumoase parcuri din Portugalia. Desigur, părerile sunt împărțite, dar considerăm că merită să vă faceți o idee despre ceea ce ați putea vizita în această țară.

Top trei parcuri naționale din Portugalia

Parcul Natural Sintra-Cascais

Acest parc se află printre cele mai căutate destinații de vacanță. Este plin de obiective turistice care i-ar putea mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși oaspeți. Sintra-Cascais este cunoscut pentru siturile sale istorice, dar și pentru Castelul Maurilor. Vizitatorii se pot bucura de aer curat, datorită păturii întinse din parc, iar priveliștea spre oceanul Atlantic este cu adevărat unică de la Cabo da Roca.

Parcul Național Peneda-Geres

Peneda-Geres este singurul parc național din Portugalia. Acesta este atât de important pentru faptul că a fost creat cu scopul de a conserva cât mai bine peisajele unice, plantele și animalele specifice locului. Dacă sunteți amatori de senzații tari puteți încerca să escaladați vârfurile Geres și Altar doe Cabroes. Este una din activitățile preferate ale vizitatorilor clandestini. Pentru pasionații de istorie recomandăm vizitarea satului Vilarinho das Furnas. Deși acum este plin de ruine, în trecut a fost o adevărată splendoare.

Parcuri pe care dacă mergi în Portugalia trebuie să le vizitezi

Parcul Natural Arrabida

Unicitatea acestui parc este dată de locația unică. Arrabida este printre puținele parcuri care dețin plaje întinse unde oamenii își pot petrece timpul liniștiți. Peisajele unice, parcă pictate în ulei, dau acestui parc din nordul Portugaliei o notă artistică dar și umană. Figueirinha și Galapinhos sunt două dintre plajele pe care vizitatorii aleg să se plimbe seara, după apusul soarelui.