Reclamă
Reclamă

Parcul Herăstrău, fosta „bijuterie verde a Capitalei”, se confruntă cu nenumărate probleme, după cum spun cei care trec prin parcul din nordul orașului. Mobilierul rupt sau lipsă, spațiile verzi uscate și aleile surpate pe malul lacului sunt doar câteva dintre problemele vizibile.

În plină vară, Parcul Herăstrău oferă vizitatorilor un peisaj dezolant. Spațiile verzi lipsesc, iar copacii s-au uscat. Cea mai mare problemă, potrivit celor care ajung aici, sunt aleile surpate, care riscă să cadă în lac.

Un bărbat, vizitator al parcului, a declarat: „E clar că are nevoie de renovare, nu știu când a fost făcută ultima, în ultimii 10 ani, nu cred, sunt trotuarele crăpate peste tot, locurile de joacă sunt deplorabile, și cred că ar trebui interzise bicicletele pentru că uitați, aici, în weekend, este om peste om, trec biciclete, sunt copii mici, sunt trotinete, riscul de accidentare este foarte mare!”

Reclamă

O altă persoană a spus: „Vedeți și dumneavoastră în ce stare e! Niciodată nu a fost așa! E foarte periculos! Mai ales dacă vii cu un cărucior și nu ești atent! Dar în fine, asta e, mergem înainte!”

Un alt bărbat a adăugat: „Eu semnalez de multă vreme alunecarea terenului. Sunt infiltrații de apă și se surpă!”

Locurile de joacă sunt și ele pe cale de dispariție. „În spatele meu ar fi trebuit să fie, cel puțin în teorie, un loc de joacă, însă acum este complet gol, pentru că mobilierul nu a fost întreținut, a devenit un loc periculos, iar autoritățile au preferat să îl închidă cu totul. Au lipit un afiș, în care scrie că locul de joacă a fost închis până la remediere”, a declarat un alt vizitator.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că problema parcurilor este și veche, și neglijată: „Parcurile au fost neîngrijite, acum, de cel puțin un an și jumătate ele sunt curate, iarba este întreținută la timp, însă au rămas acele lucruri care… de infrastructură, care au fost neglijate ani de zile. Alei crăpate, bănci neschimbate, toate lucrurile astea, am făcut progrese”. Primarul a adăugat că primele reparații au fost făcute în parcul Cișmigiu.

Prin urmare, parcul Herăstrău evidențiază necesitatea urgentă de intervenții pentru a reda vizitatorilor un spațiu verde sigur și plăcut.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro