Reclamă
Reclamă

Parchetul din Paris a deschis recent o procedură judiciară privind o presupusă finanțare ilegală a campaniei lui Marine Le Pen pentru alegerile prezidențiale din 2022, dezvăluie BFMTV, citând mai multe surse concordante.

Ancheta a fost declanșată după o sesizare în luna aprilie a Comisiei Naționale franceze a Conturilor de Campanie și Finanțărilor Politice (CNCCFP). La fiecare scrutin, candidații nu au voie să depășească un plafon de cheltuieli stabilit de lege.

CNCCFP examinează, pe baza facturilor, conturile de campanie ale fiecărui candidat, pentru a vedea dacă au respectat acest plafon. În cazul în care au respectat regulile stabilite, statul le rambursează o parte a acestor cheltuieli de campanie. Însă, dacă nu au respectat regulile, CNCCFP le poate „reforma” contul de campanie, reduce rambursarea de la stat și eventual sesiza justiția pentru a ancheta.

Reclamă

CNCCFP a emis astfel o sesizare Parchetului din Paris, în baza Articolului 40, cu privire la contul de campanie al lui Marine Le Pen în alegerile prezidențiale din 2022, scrie BFMTV, potrivit News.ro. Contactată de BFMTV în urmă cu câteva săptămâni, Comisia recunoștea că semnalează „destul de frecvent” fapte susceptibile să constituie infracțiuni penale unor parchete.

Potrivit „informațiilor noastre”, scrie BFMTV, Marine Le Pen nu este singura candidată în alegerile prezidențiale din 2022 care a făcut obiectul unei sesizări a CNCCFP. Însă Parchetul din Paris a deschis foarte recent o procedură judiciară, mai precizează postul francez.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro