Parchetul de pe lângă curtea de Apel Constanța a dat un verdict în cazul IPS Teodosie. Numele Înalt Preasfintitului Teodosie a circulat în ultima perioada în întreagă presă. Faptul că acesta a împărtășit în luna martie cu aceeași linguriță în cadrul Sfintei Liturghii, i-a adus o plângere.

Reclamă

Parchetul a clasat plângerea

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus, în urmă cu doar câteva ore că plângerea înaintată împotriva IPS Teodosie să fie clasată. Pe lângă față bisericească au mai fost puși la zid încă doi preoți, respectiv pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Având în vedere că actul a fost înaintat încă din luna martie, între timp s-a desfășurat o anchetă în acest sens. Astfe, în urmă acesteia nu au fost găsite că fiind înregistrate persoane care să se fi îmbolnăvit. Cercetările s-au desfășurat inclusiv în cadrul Direcției de Sănătate Cconstanta. În cazul în care existau aceste cazuri, ar fi trebuit conform procedurii raportat acestei instituții. Arhiepiscopia Tomisului a emis un anunț în acest sens.

”În urmă cercetărilor, Parchetul a constatat că în evidența Direcției de Sănătate Publică Constanța nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care ”să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase” și nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului”, se arată în comunicatul  ArhiepiscopieiTomisului.

Parchetul a clasat plangerea impotriva IPS Teodosie

Parchetul a decis și faptul nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoţilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Plângerea penală a fost formulată de către „Asociaţia pentru Libertatea de Conştiinţă”, prin reprezentantul legal și membrului USR  Emil Moise. În luna martie, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit mai multe persoane cu aceeaşi linguriţă, iar după acel episod, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a solicitat interzicerea folosirii unei linguriţe pentru împărtăşitul mai multor persoane, iar pentru eliminarea riscului de îmbolnăvire să fie utilizate linguriţe de unică folosinţă. Înalt Preasfințitul Teodosie a împărtășit mai mulți copii și în cadrul primei slujbe oficiale în aer liber.