Informația că Papa Francisc a fost transportat la spital a devenit publică prin biroul de presă de la Vatican.

Reprezentanții instituției au precizat că prelatul urmează să fie consultat de medici după ce a programat această vizită medicală. Ulterior, în presa internațională s-a vehiculat intens  o informație total diferită de cea expusă de biroul de presă de la Vatican. Conform presei internaționale,

Papa Francisc a ajuns la spital după ce starea de sănătate i s-a înrăutățit.

Papa Francisc, probleme cardiace și respiratorii

Papa Francisc a ajuns în această după amiază la spital. Conform datelor vehiculate în presa din Italia, se pare că prelatul a acuzat stări de rău după ce a susținut audiența generală în Piața San Pietro.

Se pare că Papa Francisc ar fi ajuns pe mâinile medicilor după ce  a acuzat probleme respiratorii și cardiace.

O dovadă clară că starea de sănătate a prelatului nu este una bună constă în faptul că acesta și-a anulat toate activitățile pe care le avea programate pentru următoarele două zile.

Surse medicale au declarat pentru presa din Italia că Papa Francisc a fost supus deja unor examene tomograf. De altfel, pe numele prelatului a fost întocmită o fișă de internare. În urmă cu puțin timp, biroul de presă de la Vatican a confirmat informațiile vehiculate.

Potrivit reprezentanților de la Vatican, prelatul se odihnește in apartamentul de la etajul 10 din cadrul unității spitalicești.

În 2021, atunci când a fost operat la colon, Papa Francisc a fost internat în același loc. Cel puțin în această noapte, prelatul va rămâne sub supravegherea medicilor. Începând de mâine, în funcție de starea de sănătate pe care o are, medicii vor decide dacă va fi externat.