Reclamă
Reclamă

Papa Francisc a sugerat miercuri că preoții ar trebui să țină predici care să nu depășească opt minute pentru a preveni adormirea membrilor congregațiilor lor. „Uneori, preoții vorbesc mult și nu mai înțelegi despre ce vorbesc”, a explicat Suveranul Pontif în timpul audienței sale săptămânale.

Omilia, mesajul transmis de un preot catolic în timpul unei slujbe religioase, „trebuie să fie scurtă: o imagine, un gând, un sentiment”, a subliniat Papa Francisc, conform Agerpres. El a adăugat că omilia nu ar trebui să dureze mai mult de opt minute deoarece, după acest interval de timp, „se pierde atenția și oamenii adorm, iar ei au dreptate”.

Pontiful de 87 de ani a subliniat că „uneori, preoții vorbesc mult și nu mai înțelegi despre ce vorbesc”, accentuând necesitatea conciziei în predici. O omilie într-o slujbă romano-catolică urmează de obicei unei lecturi din Biblie și este folosită pentru a întări învățăturile religioase.

Reclamă

Papa Francisc a discutat și în trecut despre importanța ca preoții să nu divagheze în omiliile lor, însă recent propria sa utilizare a limbajului a fost în centrul atenției publice. El a stârnit controverse după ce, potrivit relatărilor din presă, a folosit un termen disprețuitor pentru a descrie comunitatea LGBT.

Luna trecută, Papa Francisc a prezentat scuze publice după ce presa italiană a afirmat că a folosit cuvântul „frociaggine”, un termen vulgar italian care poate fi tradus prin „pederastie”, pe 20 mai, în timpul unei întâlniri cu episcopi italieni desfășurată într-un cadru privat. Cu toate acestea, potrivit agenției italiene de presă ANSA, Papa Francisc ar fi repetat acest termen marți, în timpul unei întâlniri cu preoți din Roma.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro