Reclamă
Reclamă

Papa Francisc a ajuns vineri în complexul din provincia Puglia, Italia, unde are loc summitul G7, fiind pentru prima oară când un conducător al Bisericii Catolice participă la un astfel de eveniment.

Suveranul Pontif, în vârstă de 87 de ani, a sosit la Borgo Egnazia cu un elicopter și a fost întâmpinat de șefa guvernului Italiei, Giorgia Meloni. În momentul întâlnirii, Francisc i-a adresat o glumă: „Mai trăiești? Și eu”, la care ea a răspuns „Va fi o zi lungă”.

În cursul după-amiezii, papa urma să țină un discurs în fața șefilor de stat și de guvern participanți la summit, având ca subiect inteligența artificială. Agenția France-Presse (AFP) a menționat că alegerea subiectului dovedește interesul tot mai puternic al Vaticanului față de acest instrument, pe care Biserica dorește să îl încurajeze, avertizând totodată despre riscurile sale.

Reclamă

Papa va avea și convorbiri bilaterale cu mai mulți șefi de stat și de guvern, printre care președinții Franței, Emmanuel Macron, Statelor Unite, Joe Biden, Turciei, Recep Tayyip Erdogan, Braziliei, Inacio Lula da Silva, și Ucrainei, Volodimir Zelenski. De asemenea, va discuta cu prim-miniștrii Canadei, Justin Trudeau, și Indiei, Narendra Modi, precum și cu directoarea Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva.

Agenda încărcată arată că papa dorește să își păstreze rolul important în relațiile diplomatice, după ce Sfântul Scaun a făcut eforturi lipsite deocamdată de succes pentru pace în Ucraina și Gaza.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro